Suroviny pro 8 porcí: 170 g změklého másla, 170 g krupicového cukru, nejlépe hnědého, 3 vejce, 200 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 4 lžičky skořice, 4 lžíce mléka, 4 lžíce čokoládovo - oříškového krému, 50 g lískových ořechů, nahrubo nasekaných
Postup: Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách). Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká, elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě. Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo - oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi, špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy. Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Žádné komentáře:
Okomentovat