Pro 4 osoby: 2 mrkve, 2 lžičky másla, 800 g kedluben, kostka čiré zeleninové polévky, 3 lžíce zakysané smetany, sůl, kayenský pepř, vanička řeřichy
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. 5 minut ji opékáme na lžičce másla, poté vyjmeme a udržujeme v teple. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na kostky a opékáme na lžičce másla 5 minut. Přilijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. V tekutině rozpustíme kostku vývaru, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Přilijeme 500 ml vody, necháme vzkypět a vmícháme lžící zakysané smetany. Osolíme a ochutíme kayenským pepřem. Řeřichu odstřihneme, trochu odložíme stranou na ozdobu a zbytek vmícháme do polévky. Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme ½ lžíce zakysané smetany, nudličkami mrkve a řeřichou.
Příprava 30 minut, na osobu 180 kcal, 5 g bílkovin, 9 g tuků, 17 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat