30 dag kančí kýty nebo jiné části vhodné k rychlé úpravě, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička worchestru, koření (bobkový list, tymián, nové koření, pepř, jalovec), 1 červená cibule, 10 dag anlické slaniny, 1 lžička hladké mouky, 3 lžičky brusinek, červené víno, sůl, pepř, brambory, 10 dag anglické slaniny, jarní cibulka – 1 svazek, petržel, sůl
Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat – nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření. Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu – restujeme, až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli – restujeme, až zvláční. Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme. Když se maso “zatáhne”, podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno. Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem. Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek. Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory:
Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost). Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme. Doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborové knedlíky či šišky.
Žádné komentáře:
Okomentovat