25. srpna 2016

Kančí kýta po myslivecku

500 g kančí kýty, 200 g anglické slaniny, 100 g oleje, 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 100 g čerstvých hub, 6 vajec, 200 g cibule, 100 g sterilovaného hrášku, 5 g hladké mouky, hrst tlučeného jalovce, špetka paštikového koření, divokého koření, mletého bílého pepře a soli.
Plátky kančí kýty jemně vyklepeme. Připravíme si náplň: Anglickou slaninu, nakrájenou na kostičky, orestujeme s nadrobno nasekanou cibulkou a s houbami či žampiony nakrájenými na plátky, přidáme hrášek a vejce, s těmi veškeré ingredience spojíme. Okořeníme tlučeným jalovcem, paštikovým kořením, solí, bílým pepřem a můžeme přidat 1 až 2 stroužky nastrouhaného česneku. Plátky masa potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme náplň a složíme – pěkně v ruce utáhneme. Dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje a z prudka zapečeme. Připravíme si šťávu á la bažant: anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Orestujeme s nakrájenou cibulkou a přidáme divoké koření, restujeme do zlatova, lehce zaprášíme moukou, zalejeme vývarem, aby nám vznikla šťáva, osolíme a opeppříme podle chuti. Na zapečené závitky nalejeme šťávu a ještě v troubě 30 až 40 minut podusíme. Podáváme s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem. Můžeme též servírovat s bramborovými kroketami, pečenými bramborami a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat