21. srpna 2016

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Pro 4 osoby: 2 kachní prsa, sůl, pepř, pomeranč (chemicky neošetřený), 20 ml pomerančového likéru, 125 ml smetany. 150 g zakysané smetany, lístky máty na ozdobu
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi kůži dolů opékáme bez tuku 7 minut do křupava. Obrátíme a opékáme opět 7 minut. Pomeranč omyjeme, osušíme, kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme.Vypečenou šťávu smícháme s pomerančovou šťávou a likérem a povaříme. Vmícháme sladkou i zakysanou smetanu.Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme strouhanou citronovou kůru.Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.Ozdobíme mátou a plátky citronu.Podáváme se špagetami.
Příprava 30 minut, opékání 15 minut, na osobu 560 kcal, 19 g bílkovin, 50 g tuků, 8 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat