22. srpna 2016

Kachní prsa s bramborovými placičkami

Pro 4 osoby: 750 g brambor, vejce, žloutek, sůl, pepř, muškát, 750 g brokolice, 2 kachní prsa, 2 šalotky, lžíce oleje, trochu čerstvé majoránky, 400 ml drůbežího základu, 2 lžíce brusinek, 4 lžíce másla, šťáva a jemné proužky chemicky neošetřeného pomeranče
Uvařené brambory prolisujeme. Když vychladnou, prohněteme je s vejcem, žloutkem, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vytvoříme placičky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Kachní prsa ze strany kůže křížem nařízneme a opepříme. Oloupané šalotky na jemno nakrájíme. Maso opékáme na oleji po každé straně 8 minut. (nejprve na straně s kůží). Osolíme a uložíme v teple. Ve vypečeném tuku podusíme šalotky a majoránku a zalijeme základem. Vaříme 2 minuty. Ochutíme brusinkami, solí, pepřem. Brokolici vaříme v osolené vodě 6 minut. Placičky opečeme na 2 lžících másla. Máslo a pomerančovou kůru a směsí brokolici pokapeme.
Příprava cca 40 minut, na osobu asi 630 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat