Pro 4 osoby: 200 g rýže, sůl, 2 stroužky česneku, 2 pórky, chilli paprička, 2 mrkve, 100 g cukrových lusků, 50 g malých kukuřičných klasů, 100 g sójových výhonků, 50 ml oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 kachní prsa, pepř, lžíce olivového oleje
Rýži uvaříme podle návodu, slijeme ji a necháme vychladnout. Oloupeme a najemno nasekáme česnek. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričku na kostičky, mrkev na nudličky. Sójové výhonky propláchneme vodou a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme tuk. Zeleninu prudce opečeme a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme rýži, promícháme, opečeme a vmícháme výhonky. Maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách opékáme, stranu s kůží asi 8 minut, druhou stranu asi 6 minut. Maso necháme odležet, nakrájíme na plátky a podáváme s rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat