21. srpna 2016

Kachna s čočkou

Pro 4 osoby namočíme 400 g čočky do 125 ml červeného vína a 1 l vody. Troubu předehřejeme na 200° C. Očistíme svazek zeleniny, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Na 2 lžících oleje prudce opečeme 4 stehna. Osolíme a přikryté pečeme 15 minut v troubě. Přidáme tymián, polévkovou zeleninu a čočku i s tekutinou. Pečeme dalších 45 minut.
Oloupeme 2 jablka, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Dužinu nakrájíme na plátky a opečeme na 1 lžíci másla tak, aby se plátky nerozpadly. Posypeme troškou tymiánu a cukru.
Posledních 15 minut pečeme kachní stehna odkrytá, aby se kůra propekla hezky dokřupava. Upravíme na talíře s čočkou a s plátky jablek.



Žádné komentáře:

Okomentovat