15. srpna 2016

Jablkový koláč sypaný mandlemi

Na 20 kousků: Na těsto: balíček směsi na křehké řezy v prášku, 160 g másla nebo rostlinného tuku, tuk k vymazání plechu
Na náplň: ½ kg kyselejších jablek, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g mandlových hoblinek, 120 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, ¼ lžičky soli, 75 g čokoládové polevy
Obsah balíčku pro přípravu křehkých řezů v prášku připravíme podle návodu na sáčku. Vše dobře zapracujeme na hladké těsto, které rovnoměrně rozetřeme a tukem lehce vymazaný hlubší plech. Jablka důkladně omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jádřinec. Čtvrtky nakrájíme na plátky a vedle sebe rozložíme na těsto. Tuk také nakrájíme na plátky nebo menší kousky, poklademe jimi jablka a posypeme mandlovými hoblinami. Nakonec smícháme moučkový i vanilkový cukr, sůl a touto směsi posypeme povrch koláče. Pečeme zhruba 50 minut v dobře předehřáté troubě. Poté koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme v horké lázní a naplníme ji středně velký mikrotenový sáček. Ustřihneme jeden z rohů a polevu nastříkáme na koláč.
Doba přípravy 1 ¼ hodiny, 1 kousek 490 kcal
 

Žádné komentáře:

Okomentovat