21. srpna 2016

Hovězí závitky s chlebovou omáčkou

4 plátky hovězího masa z kýty, 50 g slaniny, sladkokyselá okurka, špekáček, vývar z masoxu, 2 cibule, 4 lžíce strouhaného tmavého chleba, sůl, paprika
Plátky dobře rozklepeme, osolíme, obložíme plátky slaniny obalené v paprice, čtvrtkou špekáčku a čtvrtkou okurky. Plátky zavineme a spíchneme párátkem. V horkém tuku opečeme závitky po všech stranách, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji vedle masa, základ trochu osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Měkké závitky dáme na ohřátý talíř, šťávu zasypeme strouhaným chlebem, zakryjeme pokličkou a bez míchání necháme navlhnout. Potom šťávu zamícháme, podle potřeby podlijeme vývarem a povaříme. Pak do ní vložíme závitky k prohřátí. Šťávu necedíme. Podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat