1. srpna 2016

Guláš z trojího masa

Suroviny pro 4 porce: 250 g hovězího masa, 250 g vepřového masa, 250 g skopového nebo králičího masa, sůl, 50 g slaniny, 200 g cibule, 50 g oleje, pepř, sladká paprika, 50 g hladké mouky, vývar z kostky
Postup: Na kostičky pokrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Jako první přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a dusíme ho půl hodiny. Poté přidáme skopové nebo králičí maso a dusíme dále. Nakonec přidáme kostky vepřového masa. Během dušení guláš občas podlijeme trochou horké vody. Když je maso měkké, vydusíme šťávu, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat