1. srpna 2016

Guláš po horňácku

Suroviny: 600 g libového bůčku, 1 dl oleje, 2 cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, kmín, 1 světlé pivo, česnek, majoránka, 1 konzerva fazolí v chilli omáčce, zakysaná smetana, 1 lžíce hladké mouky.
Postup: Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a hned vložíme libový bůček rozkrájený na kostky. Prudce opečeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme světlým pivem a dusíme skoro doměkka. Před dokončením přidáme česnek utřený se solí, majoránku, vařené fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanou trochu zahuštěnou mouku. Podáváme s teplou bagetou nebo topinkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat