14. srpna 2016

Gratinované krůtí řízky s rajčaty a se sýrem

Suroviny pro 4 porce: 400 g krůtích prsou, 200 g krájených rajčat, 100 g uzeného sýra na plátky, 100 g zelených a žlutých paprik, lžíce kaparů, 1 rajče, plátky mandlí, olej, worcesterská omáčka, sůl
Postup: Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a necháme na teple. Do pánve přidáme papriky nakrájené na nudličky, zalijeme krájenými rajčaty i s nálevem, přidáme kapary, ochutíme worcestrem, přisolíme, promícháme a krátce podusíme. Na každý řízek navršíme hromádku směsi, přikryjeme plátkem sýra, ozdobíme kolečkem rajčete a plátky mandli. Vložíme do předehřáté trouby pod gril a krátce zapékáme, až se sýr roztaví. Jako příloha se hodí brambory v nejrůznějších úpravách.

Žádné komentáře:

Okomentovat