4. srpna 2016

Frýžská rybí polévka

2 svazky zeleniny do polévky., 3 lžíce olivového oleje., 1 ½ l vývaru z masoxu., sladká paprika., bal. šafránu., bazalka., sůl., pepř., 400 g tresky., 250 g okouna., 4 slanečky., 500 g mušlí., 250 g rajčat
Zeleninu do polévky očistíme, omyjeme, nakrájíme nadrobno a na oleji dusíme pět minut. Přidáme vývar, silně okořeníme paprikou, šafránem, bazalkou, solí a pepřem a pět minut vaříme. Tresku, okouna a slanečky omyjeme, nakrájíme na kousky, mušle dobře omyjeme (musí být pevně zavřeny) a ponoříme na 10 minut do polévky. Omytá rajčata dochutíme pepřem a paprikou. Mušle, které po vaření zůstávají zavřeny, vyjmeme z polévky a pak teprve podáváme.
Předpis pro čtyři osoby obsahuje: 2015 g bílkovin., 258 g tuků., 51 g glycidů., 2610 kalorií., na osobu asi 653 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat