7. srpna 2016

Fazolová polevka s ořechy

5 hrnků vody., hrnek fazolí., pórek., 2 PL nasekaných jader vlašských ořechů., paprika (nejlépe červená)., 2 PL másla., 2 PL hladké mouky., sůl., snítka libečku., petrželka
Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme s libečkem doměkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí vývaru z fazolí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji zbylým vychladlým vývarem z fazolí a provaříme. Přidáme rozmixované fazole, nasekané ořechy, drobně nakrájenou papriku, na tenká kolečka nakrájený pórek, sůl a ještě krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat