7. srpna 2016

Drůbeží bujon

6 hrnku vody, odřezky masa, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 pórek, 1 karotka, 1 menší celer, 1 malá cibule, 1 stroužek česnek, 6 kuliček pepře, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, 2 bílky na vyčištěný vývaru
Kosti a odřezky masa vložíme do studené, mírně osolené vody, přidáme pepř a zvolna vaříme asi 1 ½ hodiny. Vývar osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, necháme 15 minut stát a pak přecedíme přes plátno. Pokud chceme mít bujon dokonale čirý, všleháme do něj bílky, které nečistoty srazí, a ještě jednou přecedíme přes čisté plátno. Do vývaru přidáme celý česnek, celou cibuli, jemně pokrájenou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat