1. srpna 2016

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

500 g hlívy ústřičné,2 cibule,1 pol. lžíce sádla,sůl,pepř,mletá sladká paprika,hovězí bujón,jíška z hladké mouky a sádla,majoránka,1–2 stroužky česneku,
žemličky: 500 g polohrubé mouky,250 ml l mléka,1 kostka droždí, 90 g tuku, 2 pol.lž. oleje,2 žloutky,1 bílek,sůl, pepř,kmín
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme,opepříme a okořeníme. Vhodíme kostku hovězího bujónu a krátce povaříme. Pak zahustíme světlou jíškou a podáváme s kynutými žemličkami.
Žemličky: Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem promáčkneme uprostřed. Potřeme bílkem a sypeme solí a kmínem. Dáme péci.

Žádné komentáře:

Okomentovat