Pro 4 osoby: svazek polévkové zeleniny, cibule, 250 g vykostěných uzených kotlet, 4 lžíce oleje, 250 g čočky, 1 l čirého vývaru (z kostky), 500 g dužiny tykve, 3 lžíce balzámového octa, lžíce cukru, lžíce kari, sůl, pepř, 2 snítky petrželky
Polévkovou zeleninu omyjeme a nadrobno pokrájíme. Cibuli jemně posekáme. Kotlety pokrájíme na větší kostky a opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme cibuli a polévkovou zeleninu a krátce společně osmahneme. Přidáme čočku a zalijeme čirým vývarem. Vaříme přiklopené 50 minut. Dužinu tykve nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a tykev na něm krátce opečeme. Přidáme ocet a cukr a vše dusíme zhruba 5 minut občas zamícháme. Okořeníme kari. Tykev dáme do polévky a uvedeme do varu. Výrazně osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme, osušíme a otrhané lístky posekáme. Petrželkou posypeme polévku a podáváme.
Příprava 25 minut, vaření 50 minut, na osobu 480 kcal, 24 g bílkovin, 20 g tuků, 51 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat