7. srpna 2016

Čočková polévka s citrónem a špenátem

250 g hnědé čočky -předvařené,1 velká cibule,2 lž olivového oleje,3 stroužky česneku, 2 střední brambory,2,5 l kuřecího vývaru 20 listů čerstvého špenátu, ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru, šťáva z 1 ½ citronu, sůl,pepř
Na pánvi osmahneme cibuli. Přidáme česnek a mícháme, až začne měnit barvu. Pak přidáme čočku a brambory, zalijeme kuřecím vývarem a necháme vařit na slabém ohni asi 25 minut, až čočka změkne.Čerstvý špenát vypereme a dáme dusit až listy změknou.Vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na dlouhé proužky.Špenát a koriandr přidáme do polévky, opepříme a osolíme. Dobře zamícháme a když je potřeba, přidáme trochu vody. Povaříme ještě několik minut a před servírováním přidáme do polévky citrónovou šťávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat