Pro 4 osoby: 4 plátky bílé želatiny, 200 g lučiny, 100 g cukru, 2 bílky, 500 g čerstvých broskví, špetku mleté skoŕice, nastrouhanou kůru z citronu a šťávu, 100 ml smetany ke šlehání, 250 g červeného melounu
Želatinu namočíme. Lučinu utřeme s 50 g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Želatinu rozmačkáme, necháme rozpustit a přimícháme do lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zo smetany šlehačku. DO směsi opatrně přimícháme nejprve šlehačku, pak sníh a dáme vychladit. Broskve spaříme, zbavíme slupky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Poaříme v 500 ml vody s 50 g cukru a skořici a rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do ovocné kaše, krátce povaříme a polévku dáme vychladit. Z melounu odstraníme zrníčka a pomocí vykrajovátka uděláme kuličky. Z lučinového krému vytvoříme noky, které vložíme spolu s melounovými kuličkami do vychlazené polévky.
Příprava 30 minut, 1 porce 350 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat