1. srpna 2016

Baraní perkelt, halušky a čalamáda

1 kg skopového masa ze stehna,½ kg cibule,100 g domácího sádla,červená paprika, feferónka, sůl, pepř, mletý kmín, polévkové koření, majoránka, stroužek česneku,, guláš krém
na halušky: ½ kg polohrubé mouky,sůl,vajíčko,voda
Na kostičky nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso, červenou papriku, pepř, feferonku, kmín a dusíme do měkka. Uvařené dochutíme solí, polévkovým kořením, česnekem a majoránkou.
Halušky: Mouku, vejce, sůl a vodu uhněteme v těsto a v osolené vodě uvaříme halušky.Podáváme s kyselou okurkou nebo čalamádou z nakládaného zelí s cibulí, paprikou a rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat