25. srpna 2016

Badem Helvasi – Halva

120 g másla, 180 g cukru, 60 g hladké mouky, 150 g krupice (semolina), 80 g nastrouhaného kokosu, 180 ml mléka, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, celé, neoloupané mandle na ozdobu,
Sirup: 120 g cukru, 150 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy,
Připravit sirup. Dát vodu, cukr a citrónovou šťávu do kastrolku a vše přivést do varu, snížit teplotu a pomalu vařit 6-8 min., až sirup zhoustne. Nechat zchladit a potom vychladit v chladničce. Předehřát troubu na 180°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat cukr, mouku, krupici, prášek do pečiva, kokos, mléko, vanilkový cukr a dobře promíchat. Nalít těstíčko do mělkého čtverhraného plechu, uhladit jeho povrch a péct po 30-45min., až je povrch zlatavý. Vyjmout z trouby a přímo na plechu nakrájet na kosočtverce. Nahoru stejnoměrně nalít studený sirup a každý kosočtverec ozdobit mandlí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat