4 plátky vepřové kýty, 1/2 šálku melasy,2 hlavičky česneku,1/4 šálku sojové omáčky,1/4 šálku hořčice,1/4 šálku whisky nebo bourbonu,olej,
Omáčka z hořčice: 1 šálek kuřecího vývaru,2 polévkové lžíce hořčice,1 polévková lžíce melasy,1/2 šálku smetany,sůl, pepř
Naklepané plátky masa vložíme do marinády z melasy, prolisovaného česneku, sójové omáčky, hořčice, destilátu a necháme uležet.Plátky masa potom pečeme na oleji v pánvi a podáváme přelité hořčicovou omáčkou.Ve vývaru rozmícháme hořčici a melasu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po pěti minutách provaření zjemníme smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat