10. července 2016

Hrušková – jablečná povidla

3500 g hrušky, 1000 g jablka, 1000 g cukr krystal , 125 ml ocet ,1 sáček pektogel, 1 lžička hřebíček, 1 lžíce skořice mletá
Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200 g cukru dáme stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem acukrem. Do cukru je možno vmísit jeden Pektogel pro lepší želírování. Necháme asi 8h působit, přidáme koření a pomalu a za dostatečného míchání vaříme, asi po 1/2 až 3/4 h varu přidáme zbylé hrušky a cukr. Vaříme velmi zvolna ( pozor na připalení a karamelizací ) do požadované konsistence.

Žádné komentáře:

Okomentovat