11. července 2016

Hovězí guláš z kližky

500 g kg hovězího masa (zadní nebo kližka),2 větší cibule,1 kostka masoxu,50 g tuku na smažení,sůl, pepř,2 lžičky sladké papriky,2 lžičky gulášového koření,100 g hladké mouky,2 l vody
Maso a cibuli pokrájejte na kostky. Na tuku osmahněte do hněda cibuli,přidejte sladkou papriku, gulášové koření, pepř, sůl, masox a nakonec maso. Dobře promíchejte a chvilku restujte, aby se maso zatáhlo a nepouštělo šťávu. Zalijte vodou a nejlépe v tlakovém hrnci duste 20-25 minut,než je maso měkké. Z hladké mouky a vody si připravte jíšku, kterou následně guláš zahustěte. Můžete podávat s bramborem, těstovinami nebo jen tak s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat