13. července 2016

Hovězí daube

1 kg hovězí roštěné na kostky,olivový olej,1 cibule,2 stonky celeru,1 zelená paprika,60 g hladké mouky, sůl, pepř,hovězí vývar,2 stroužky česneku,červené víno,červený ocet, rajský protlak, tabasko,tymián,bobkový list,čerstvou bagetu
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem, osmahneme dohněda. Maso přelijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasko, osmahnutou cibuli, celer a papriku. Uvedeme do varu. Dáme na dvě hodiny péct do trouby. Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat