3. června 2012

Nákyp z filé

600 g mraženého rybího filé, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 5 dl smetany, půl lžičky pepře, sůl, 2 vejce, 5 žloutků, 30g krupice, 2 lžíce kečupu, lžíce citrónové šťávy, olej na smažení

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozmícháme ji ve studené smetaně, přivedeme do varu, opepříme, osolíme, odstavíme z ohně a zjemníme dvěma žloutky. Filé umeleme, promícháme s polovinou omáčky, přidáme celá vejce i zbývající žloutky, krupici, osolíme, masu přendáme do olejem vymaštěné chlebíčkové formy, zabalíme do alobalu a zvolna asi 60 minut zapékáme. Hotový nákyp vyklopíme, polijeme zbylou omáčkou a zakapeme kečupem i citrónovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat