8 menších nebo 4 větší porce kapra, 300 g rajčat, 2 lžíce
oleje, 40-50 g másla, hladká mouka, bobkový list, 2 stroužky česneku, cibule,
citrónová šťáva, pepř, špetka cukru, sůl, sekaná petrželka
Očištěnou
rybu zakapeme citrónovou šťávou, proložíme kořením, pokapeme olejem a necháme
asi 2 hodiny v chladnu. Pak maso osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a
osmažíme z obou stran na oleji. Hotové porce dáme na nahřáté talíře, uložíme do
teplé trouby a na másle v pánvičce rychle osmahneme kolečka cibule s plátečky
česneku a plátky oloupaných rajčat, směs podlijeme trochou vody, přisladíme,
podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata
okyselíme citrónovou šťávou a urovnáme na připravené porce kapra. Zdobíme
sekanou petrželkou, plátky citrónu a podáváme s opečenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat