4. června 2012

Kapr zapečený s rajčaty


8 menších nebo 4 větší porce kapra, 300 g rajčat, 2 lžíce oleje, 40-50 g másla, hladká mouka, bobkový list, 2 stroužky česneku, cibule, citrónová šťáva, pepř, špetka cukru, sůl, sekaná petrželka

Očištěnou rybu zakapeme citrónovou šťávou, proložíme kořením, pokapeme olejem a necháme asi 2 hodiny v chladnu. Pak maso osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na oleji. Hotové porce dáme na nahřáté talíře, uložíme do teplé trouby a na másle v pánvičce rychle osmahneme kolečka cibule s plátečky česneku a plátky oloupaných rajčat, směs podlijeme trochou vody, přisladíme, podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata okyselíme citrónovou šťávou a urovnáme na připravené porce kapra. Zdobíme sekanou petrželkou, plátky citrónu a podáváme s opečenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat