Kakaová roláda s jahodami
těsto: 5
vajec,160 g krupicového cukru, 160 g hladké mouky, 1/4
sáčku prášku do pečiva, 20 g kakaa
náplň : 200 g jahod, 250
ml smetany ke šlehání, 50 g moučkového cukru
zdobení : 100 g jahod, moučkový
cukr na posypání
Celá vejce šleháme s
cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté
pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě
při 200 °C asi 12 minut. Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku.
Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku
a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky. Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí
utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme
na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Žádné komentáře:
Okomentovat