Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a
vanilkový cukr. Do dortové formy rozložíme celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvu střídáme,
zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Zatížíme a dáme do
chladničky nejméně na dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Hotový moučník lze
ozdobit šlehačkou a posypat mletými ořechy nebo strouhanou čokoládou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
10. června 2012
Jahodový dort nepečený
3 balíčky piškotů, 3 kelímky zakysané smetany, kelímek
šlehačky, ovoce - meruňky, jahody, borůvky nebo kompot, 4 vanilinové cukry
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat