těsto : 500 g hladké mouky, 220 ml vody,trochu soli
náplň : 400 g tuňáka ve vlastní šťávě,lžíce oleje,cibule nakrájená nadrobno,1-2 stroužky česneku, svazek zelených natí (petrželka, koriandr, tymián),0,5 lžičky mletého kmínu,bílý a černý mletý pepř, sůl, olej na smažení,citron, nakrájený na dílky k podávání
Do mísy s moukou a solí přiléváme vodu a zaděláme těsto. Rozdělíme na 16 dílů a
vyválíme tenké placky.Tuňáka rozmačkáme, natě nasekáme. Osmažíme cibuli a česnek, přidáme koření,
osolíme a smažíme. Vmícháme k tuňákovi s usekanými bylinkami a zchladíme.Na každou placku vložíme část náplně, lehce ji stiskneme a těsto složíme do
trojúhelníků. 4. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a necháme chvíli odkapat
na papírovém ubrousku. Podáváme teplé, obložené dílky citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat