Pět žloutků utřeme s
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. května 2012
Makové řezy s jablky
5 vajec , 400 g
mletého cukru , 200 ml oleje , 300
g polohrubé mouky , 0,5 sáčku prášku
do pečiva , 100-200 ml vlažné vody , 150 g namletého máku , 1 kg na měsíčky
nakrájených jablek , pergamenový papír , tuk na vymazání plechu , strouhanka na
vysypání plechu , čokoládová poleva a kokos na ozdobení
Pět žloutků utřeme s250 g
mletého cukru, přidáme olej, polohrubou mouku a polovinou pečícího
prášku. Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků. Sníh také vmícháme do těsta a podle potřeby přidáme ještě 100 až 200 ml vlažné vody. Třetinu těsta oddělíme a vmícháme do něj 150 g
mletého cukru a umletý mák. Plech vyložíme pergamenovým papírem, potřeme tukem,
posypeme strouhankou. Poklademe na měsíčky nakrájenými jablky. Na jablka rovnoměrně nalijeme
makové těsto a na to dvě
třetiny těsta bílého. Pečeme. Upečené vyklopíme, odděláme pergamenový papír a vychladlé poléváme čokoládovou
polevou a sypeme kokosem.
Pět žloutků utřeme s
Žádné komentáře:
Okomentovat