4 porce kapra po 200 g, 20 g hladké mouky,
cibule, 3 lžíce oleje, 3 dcl bílého vína, lžička sladké mleté papriky, lžička
mletého pepře, 50 g sloupnutých a nadrobno usekaných mandlí, 3 lžičky kaparů,
mléko , tuk na smažení, sůl
Stažené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou
a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme v kastrole na oleji do zlatova,
zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vínem, osolíme, okořeníme a na mírném
ohni asi 10 minut povaříme. Pak přidáme k omáčce mandle, nadrobno nakrájené
kapary a ochutíme citrónovou šťávou. Připravené porce kapra vložíme nakrátko do
mléka, pak je obalíme v mouce a v rozpáleném tuku upečeme ze všech stran do
zlatohněda. Upečené porce naskládáme do ohnivzdorné misky, přelijeme mandlovou
omáčkou, ještě krátce povaříme a ihned v misce porcujeme. Podáváme s vařenou
rýží ochucenou máslem a se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat