1200 g kapra, 4 dcl sladké smetany, 4 vejce,
40 g másla, 20 g cibule, lžička sardelové pasty, ocet, 3 lžíce nakrájené
pažitky, 2 lžičky zelené petrželky, sůl
Kapra stáhneme, odstraníme páteř a nakrájíme
na porce. Do litru vody dáme ocet, sůl, rybu vaříme 5 až 10 minut, pak kapra
vyjmeme. Do smetany rozkvedláme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli,
sůl, pažitku, petržel a sardelovou pastu. Polovinu směsi nalijeme do zapékací
misky, vložíme porce ryby a zalijeme druhou polovinou směsi, do níž jsme
přidali sníh z bílků. Zapečeme v troubě asi půl hodiny. Podáváme s upečenými
brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat