14. května 2012

Houbový guláš s uzeninou

1 kg houby čerstvé ,2 ks cibule ,4 ks česnek - stroužky ,lžíce paprika mletá sladká , lžíce vegeta, masox , 200 g točený salám /špekáček/ ,3 lžíce mouka hladká, paprika červená nebo feferonka ,olej na pečení ,sůl, pepř 
Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Houby očistíme a pokrájíme. Točený salám nakrájíme na kostky. Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku, připravené houby, nakrájený salám a orestujeme. Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme doměkka. Do vývaru přidáme pár proužků červené papriky, nebo feferonky. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a provaříme na mírném ohni ještě 10 minut. Dochutíme vegetou, solí a pepřem podle chuti. Houbový guláš podáváme s chlebem nebo těstovinami. Může být i houskový knedlík. 

Žádné komentáře:

Okomentovat