Očištěný květák uvaříme ve vařící vodě do
poloměkka. Ocedíme jej, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. V
rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná a
nakrájená rajčata, zaprášíme moukou, vše osmahneme a zalijeme trochou vývaru.
Dále přidáme mletý pepř, sůl, utřený česnek, červené víno a necháme asi 10
minut dusit. Do hotové omáčky přidáme tuk. Uvařený květák klademe na talíře,
přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. dubna 2012
Květák po orientálsku
velký
květák, 4 dkg tuku, 4 dkg oleje, 20 dkg rajčat, 2 stroužek česneku, 2 cibule, 4 dkg hladké mouky, sůl,
mletý pepř, 2 dl červeného vína, vývar
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat