27. března 2012

Vepřové maso se sojovou omáčkou


500 g vepřového kýty nebo libového masa z plecka, 2 PL oleje, 400 g pórku, 2 PL bílého vína, 2 PL smetany ke šlehání (33 %), 4 - 5 PL sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40 g másla

Maso, z něhož jsme odstranili kosti a kůži, nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení po všech stranách dozlatova opečeme. Přidáme k němu očištěný, opraný a na tenká kolečka rozkrájený pórek. Společně opékáme ještě 2 minuty. Pak postupně přiléváme víno, smetanu a sójovou omáčku. Promícháme a na chvilku na malém ohni vaříme. Mezitím na druhé pánvi opečeme po obou stranách na rozpuštěném másle krajíce chleba. Podáváme je k masu horké, na předehřátých talířích.
Vepřové maso má rychle zhnědnout a změknout. Pánev má být velmi horká a masem nepřeplněná. Doporučuje se proto vkládat maso do pánve jen po částech, a opečené nechat uložené v teple.

Žádné komentáře:

Okomentovat