500 g vepřového kýty nebo libového masa z
plecka, 2 PL oleje, 400 g pórku, 2 PL bílého vína, 2 PL smetany ke šlehání (33
%), 4 - 5 PL sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40 g másla
Maso, z něhož jsme odstranili kosti a kůži,
nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za
stálého obracení po všech stranách dozlatova opečeme. Přidáme k němu očištěný,
opraný a na tenká kolečka rozkrájený pórek. Společně opékáme ještě 2 minuty.
Pak postupně přiléváme víno, smetanu a sójovou omáčku. Promícháme a na chvilku
na malém ohni vaříme. Mezitím na druhé pánvi opečeme po obou stranách na
rozpuštěném másle krajíce chleba. Podáváme je k masu horké, na předehřátých
talířích.
Vepřové maso má rychle zhnědnout a změknout.
Pánev má být velmi horká a masem nepřeplněná. Doporučuje se proto vkládat maso
do pánve jen po částech, a opečené nechat uložené v teple.
Žádné komentáře:
Okomentovat