V misce smícháme maso,
česnek a citrónovou šťávu.Překryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při
pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z
marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme
olej. Maso osmahneme do hněda po malých částech, hotové kousky přeneseme do
další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut
na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme
maso, přidáme cibuli a papriku, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k
varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut.
Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut.
Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat