400 g vepřové krkovice, cibule, 2 PL
škrobové moučky, 2 vejce, 3 PL sodové vody, 2 PL spařených, oloupaných mandlí
(nemusí být), 2 - 3 stroužky česneku, 0,5 ČL cukru, 2 ČL worcesterské omáčky, několik kapek
tabasca, mletá paprika, kari koření, chilli koření, sůl, škrobová moučka na
poprášení, tuk na opečení
Maso s cibulí a česnekem nahrubo rozsekáme,
přidáme vejce, škrobovou moučku, mandle a další suroviny. Vše dobře promícháme,
dochutíme a necháme nejméně jednu hodinu v chladnu odležet. Z této směsi
vytvoříme malé biftečky, které lehce poprášíme škrobovou moučkou a na oleji po
obou stranách opečeme. Na talíři můžeme biftečky potřít pikantní hořčicí nebo
kečupem a posypat drobně pokrájenou cibulí. Vhodnou přílohou je chléb nebo
pečivo.
Žádné komentáře:
Okomentovat