27. března 2012

Pálivé biftečky z vepřového masa


400 g vepřové krkovice, cibule, 2 PL škrobové moučky, 2 vejce, 3 PL sodové vody, 2 PL spařených, oloupaných mandlí (nemusí být), 2 - 3 stroužky česneku, 0,5 ČL cukru, 2 ČL worcesterské omáčky, několik kapek tabasca, mletá paprika, kari koření, chilli koření, sůl, škrobová moučka na poprášení, tuk na opečení

Maso s cibulí a česnekem nahrubo rozsekáme, přidáme vejce, škrobovou moučku, mandle a další suroviny. Vše dobře promícháme, dochutíme a necháme nejméně jednu hodinu v chladnu odležet. Z této směsi vytvoříme malé biftečky, které lehce poprášíme škrobovou moučkou a na oleji po obou stranách opečeme. Na talíři můžeme biftečky potřít pikantní hořčicí nebo kečupem a posypat drobně pokrájenou cibulí. Vhodnou přílohou je chléb nebo pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat