16. srpna 2010

Sýrová žemlovka

6 rohlíků nebo 400 g bílé veky, 300 g plátkového tučnějšího sýra, 0,5 l mléka, 3 vejce, máslo, sůl, špetka strouhaného muškát. oříšku nebo 1/2 lžičky kari koření, zelená petrželka, strouhanka
Rohlíky (veku) pokrájíme na plátky asi 5 mm silné. Vymažeme máslem zapékací mísu a vysypeme strouhankou. Dno mísy vyložíme plátky rohlíků. Plátky sýra překrojíme na čtvrtky a pokryjeme jimi rohlíky. A znovu vrstvu veky, sem tam dáme vločku másla a posypeme petrželkou. Zase sýr a nakonec veka. V mléce (část můžeme nahradit zakysanou smetanou nebo jogurtem) rozšleháme vejce, přidáme sůl, mušk. oříšek (kari), lžíci petrželky a zalijeme. Pečeme asi 20 - 30 minut. Místo másla na vrch můžeme dát na povrch asi 50 g nakrájené slaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat