16. srpna 2010

Sekaná plněná nivou

500 g mletého masa (směs), 100 g cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 120 g rajčatového protlaku, lžíce sekané petrželové natě, 100 g strouhané housky, 50 g polohrubé mouky, 
na náplň :  100 g nivy (české výroby), 80 g strouhané housky, 1 dl mléka,vejce, 50 g másla
Maso promícháme s jemně pokrájenou cibulkou, solí, pepřem, strouhanou houskou a moukou. Dobře vypracujeme hmotu (nejlépe na domácím malém katru), případně přidáme strouhanou housku, aby byla hustší konzistence. Na náplň strouhanku navlhčíme mlékem, promícháme se strouhanou nivou, vejcem a změklým máslem. Našleháme. Mletou fáš rozválíme na pomoučeném vále na silnější plát, pomažeme náplní, zarolujeme a dobře přitlačíme. Utvořenou šišku, potřeme bílkem a v troubě při 200 °C pečeme 45 minut. Takto připravenou sekanou můžeme také zabalit do pečicího papíru nebo alobalu a převázat motouzem.

Žádné komentáře:

Okomentovat