16. srpna 2010

Roláda z mletého masa

1000 g mletého vepřového masa, 2 lžíce soli, mletý pepř, 120 g plnotučné hořčice, 100 g plátků šunky, 100 g plátků sýra, 100 ml mléka, 1 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, tymián), 400 g míchané zeleniny (mrkev,hrášek), 1 lžíce vegety, 1 lžíce másla, zakysaná smetana
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme nasekanými bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme a odložíme do chladničky (nejlépe přes noc). Na prac. desku rozložíme velkou utěrku, na ni dáme alobal ve tvaru obdelníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme na alobal ve vrstvě vysoké asi 1 až 1,5 cm, povrch uhladíme a potřeme hořčicí. Na ni rozložíme plátky šunky a sýra. Pomocí utěrky a alobalu svineme maso do tvaru rolády a položíme do vymazaného malého pekáče. Roládu potřeme zakysanou smetanou, podlijeme trochou vody a pečeme při 180°C asi 40 min. Během pečení potíráme zakysanou smetanou a podléváme. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat