16. srpna 2010

Římské pečené

700 g mletého masa, 4 vejce, 3/4 sklenice rajčatové šťávy nebo 2 lžíce rajského protlaku, 3/4 sklenice ovesných vloček, cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce strouhanky, lžička saturejky, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř
K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a na 5 minut odložíme. Přidáme maso a mícháme, až vznikne hladká hmota. Na papíru na pečení nebo alobalu rozprostřeme masovou hmotu, do středu vložíme oloupaná vejce (uvařená natvrdo) a srolujeme. Vložíme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotovou pečeni necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. K pečeni se hodí brambory nebo rýže a vařená zelenina, můžeme ji také použít na chlebíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat