3. srpna 2010

Kuřecí nudličky na smetaně

1/2 kg kuřecích prsíček, 1/4 kg žampionů, 1 šlehačka, 50 g tuku (Rama, Perla), 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, bílý pepř, bylinková směs (Podravka )
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájené). Tuk rozpustíme v kastrolu, přidáme kuřecí nudličky, krátce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinkové koření, zalijeme asi šálkem vody a dusíme 15 minut. Po 15 minutách přidáme žampiony a dusíme dalších 15 minut. Lžíci mouky rozmícháme s vodou, vlijeme do podušené směsi, přidáme šlehačku a povaříme. Podle chuti dosolíme a naředíme. Podáváme s rýží nebo hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat