Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm , naklepeme, nakrájíme na úzké proužky a osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření chilli, sladkou mletou papriku, zcela krátce osmahneme,přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme,až pustí vlastní šťávu. Podlijeme částí vína, zmírníme teplotu a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby podléváme dalším vínem. V polovině dušení přidáme nakrájené rajčata, protlak a kečup,ke konci hrášek a omáčku necháme zhoustnout. Podáváme s chlebem nebo s opečenými brambory. Na talířích posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme vějířkem okurky a na proužky nakrájenou kapií. Místo chilli můžeme použít 2-3 feferonky, které dusíme s masem.
Žádné komentáře:
Okomentovat