24. května 2010

Ryba ve smetaně

1 kg mražené tresky, olivový olej, 6 vrchovatých polévkových lžící hladké mouky, 5 kávové lžičky rybího koření Avokado, 4 kávové lžičky sušeného česneku, pepř, sůl, dva citrony, 0,5 litru sladké smetany na vaření

V misce smícháme mouku a koření nerozmraženou rybu osušíme a pomažeme olivovým olejem, následně každou porci obalíme ve směsi mouky s kořením a klademe postupně do středně velké zapékací misky, každou vrstvu pokapeme olivovým olejem, a štávou z vymačkaného citronu a poprášíme směcí mouky s kořením Vše přikryjeme a dáme do troby teplé 200 stupňů na dvacet minut dusit, po té misku odkryjeme, zalejeme sladkou smetanou a dusíme ještě deset minut. Pak misku odkryjeme a necháme zapéct na 250 stupňu cca dalších 15 minut. Podáváme s opékaným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat