24. května 2010

Ryba v mrkvi

1 kg plátkového filé, 1 kg mrkve, sůl, bílý pepř, cukr krystal, citronová šťáva, tuk na smažení, máslo, brambory jako příloha

Nejprve si očistíme mrkev. Potom ji nakrájíme na kostičky a dáme na máslo, které jsem si před tí rozpustili. Přidáme sůl, cukr vše dle chuti a dusíme. Mezi tím si připravíme filé, které nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme bílým pepřem a dáme na rozehřátou pánev opéci z obou stran do zlatova. Potom vyjmeme a uchováme v teple. Až je mrkev měkká lehce dohustíme jíškou - nesmí být moc husté, dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Potom lehce vmícháme opečené filé. Podáváme s vařeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat