0,5 kg vepřového plecka, 5 dkg másla, 5 dkg sádla, jedno větší kyselejší jablko, dvě zelené papriky,tři středně velké cibule, čtyři rajčata, dvě lžíce rozinek naložených v rumu
koření : cayenský pepř, karí, zázvor, sůl
koření : cayenský pepř, karí, zázvor, sůl
Maso nakrájíme na kostky, máslo a sádlo rozpálíme osmahneme, přidáme nahrubo nastrouhané jablko, cibuli nakrájenou na půlkroužky a jemně pokrájenou papriku, přidáme koření a dusíme, asi po třiceti minutách přidáme oloupaná pokrájená rajčata a dodusíme, krátce před ukončením dušení přidáme do pokrmu rozinky namočené v rumu, pokud je to nutné zahustíme kukuřičným škrobem. Příloha-dušená rýže.
Žádné komentáře:
Okomentovat