S přípravou začínáme den předem. Telecí ořech naložíme do vína spolu s celerem, mrkví, pokrájenou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem. Za 24 hodin přidáme k masu 1 lžíci soli, doplníme vodu, aby maso bylo celé ponořené. Maso vaříme hodinu na mírném ohni v nezakrytém hrnci a pak ho dáme vychladnout.na omáčku použijeme tunáka ve vlastní štávě z konzervy. Necháme ho okapat a rozmixujeme ho spolu se žloutky, kapary-2 lžíce, štávou z 1 citronu a 2 l žíce vinného octa. Během mixování přidáváme pomalu olej. Nakonec omáčku opepříme, osolíme. Touto omáčkou polijeme maso nakrájené na tenoučké plátky a vše necháme 3-4 hodiny v lednici. Jako přílohu podáváme bílý chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat