Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. dubna 2010
Sedmikrásková polévka
1 l vývaru nebo vývar Masoxu a 1l vody,2 lžíce másla, 4 vejce, 2 lžíce hub (sušené), sůl, pepř, 1 lžíce krupice, 3 lžíce sedmikráskových květů, pažitka
Vaříme houby ve vývaru do měkka, pak k nim přidáme opraženou krupici a vaříme asi 10 min. Umícháme vajíčka na másle. Potom dáme sedmikrásky do vývaru povařit, přidáme vejce a dochutíme solí, pepřema nasekanou pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat